Ο Donald Winnicott είπε “Μόνο όταν κάποιος είναι δημιουργικός χρησιμοποιεί ολόκληρη τη προσωπικότητά του, και μόνο έτσι μπορεί να ανακαλύψει τον εαυτό του.”

Όταν εκφραζόμαστε με δημιουργικό τρόπο μπορούμε να βιώσουμε τον εαυτό μας μέσα από ένα πιο ολοκληρωμένο σύστημα ύπαρξης και ερχόμαστε σε επαφή με εσωτερικούς διαλόγους που μας βοηθούν να εντοπίσουμε την εσωτερική μας αλήθεια, αλλά και τις πραγματικές μας ανάγκες.

Στις 8 Οκτωβρίου ξεκινάει στο Ψυχοσκόπιο κλειστή και ολιγομελή ομάδα δραματοθεραπείας που απευθύνεται σε ενήλικες που έχουν ως στόχο να έρθουν σε επαφή με τον εσωτερικό τους εαυτό.

Κάποια από τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί η ομάδα με βιωματικό τρόπο είναι η συναισθηματική έκφραση, η ενδυνάμωση του εσωτερικού συστήματος, η μεταμόρφωση του εαυτού και η ψυχική ισορροπία. Το πλαίσιο που θα αναπτυχθούν τα συγκεκριμένα θέματα είναι Ψυχοθεραπευτικό και θα εφαρμοστεί η μέθοδος της Δραματοθεραπείας.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων θα τηρηθούν όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας, λόγω της δεδομένης κατάστασης. Τα μέλη θα συναντιούνται κάθε δεύτερο Σάββατο και ο κύκλος θα ολοκληρωθεί έπειτα από 12 συναντήσεις (Οκτώβριος-Μάρτιος). Η διάρκεια κάθε συνάντησης θα είναι δύο ώρες, 11.30-13.30 μ.μ, και το κόστος συμμετοχής για κάθε συνεδρία θα είναι 30 ευρώ.

Η ομάδα θα είναι κλειστή με τα ίδια μέλη καθόλη τη διάρκεια του κύκλου και με μέγιστο αριθμό τα 8 άτομα. Για αυτόν τον λόγο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Με την συμμετοχή ο κάθε ενδιαφερόμενος δεσμεύεται για την παρουσία του και στις 12 συναντήσεις καθώς είναι θεραπευτικό πλαίσιο και όχι εκπαιδευτικό.

Απαιτείται κράτηση θέσης και πριν την έναρξη του κύκλου θα πραγματοποιηθούν συνεντεύξεις με τον κάθε ενδιαφερόμενο ξεχωριστά. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές καλέστε στο 699 615 6665 ή στείλτε e-mail στο info@psychoscope.gr.